вторник, 12 февруари 2013 г.

Добър вечер,прекрасни хора. Надявам се поне за Вас да е добра. За мен беше един много уморителен Вторник и за жалост не удовлетворяващ. За тези които не знаят - участвах в изложба, в София и трябваше да пътувам 4 часа за да остана там 20 минути. Прекрасно. Деня ми мина в пътуване и сега се чувствам много изморена. Нищо. Въпреки това реших да напиша всекидневния си блог ,защото обещах да го правя всеки ден. А не обичам да нарушавам обещания.
Първо искам да се похваля с произведението с което участвах, а именно една от куклите ми. С огорчение видях къде са я сложили и как бяха присвили дунапрененото и тяло ,но пък какво можех да направя. И за капак какво? Оказва се,че без дори да бъдем питани всички неща , които ходиха до София ще си останат там. Понякога искрено ненавиждам хората ..5 месеца труд на вятъра. За да го ''подариш'' на някого ,който ще го хвърли в кашон в някое мазе. Чудесно. Няма значение, просто се оплаквам и възмущавам едновременно. В следващата снимка ще видите мен и моята кукла:
Не изглеждам особено добре,но по-важно бе да запечатам момента завинаги. И без това повече едва ли ще я видя.
Ето и няколко снимки на самата кукла,която е персонаж от приказката ''Пепеляшка'' в ролята на мащехата.









Ето и три снимки от домашния процес: 




Това е снимка на косата й ,която е направена от прежда. Всъщност си личат навързаните снобчета което отнема около час работа и много нерви.
Това е долната част от тялото представляващо рокля. Или в случай май е пола. Под пластовете платове ще намерите елипса разделена на две части. Мека и твърда. Дунапренена и стиропорена.


И това е завършената кукла.Целият период на направа беше цели 5 месеца труд. Главата е направена от стиропор,който в по-късен етап е бил каширан с вестник и тапетно лепило около 8 пласта. След което минат с латекс,а по-късно с телесен тон боя. Ръчичките и долната част на тялото - също. Следната част на тялото е мека и подвижна (това което виждате в сиво) и е направена от стиропор. Една част от долната част също. Дрехите отнеха 3 часа и ги ушихме накрая. Грима и рисуването на очите е една от най-прецизните и трудни работи ,защото ако объркаш нещо всичко отива по дяволите. В ръцете има вградени дървени водачи за да могат да бъдат управлявани. Та общо взето това е. Завършен вариант на едно изкуство. Това е кукла за откровено водене а.к.а за маса.

За цел днес ми беше да представя една от любимите ми фотосесии ,но няма да тормозя себе си и Вас с нея тази вечер. И като съм го подкарала на лично творчество ще Ви покажа и останалите ми две кукли с които се гордея. Ето ги и тях:




<- По конструкция куклата е Явайка.

















                                   По конструкция е Петрушка. ->









На тях няма да се спирам подробно. Принципа на изработка на повечето части е един и същ. Надявам се да Ви е било интересно. Сега е време да се оттеглям за заслужена почивка. Лека нощ и сладки сънища пожелавам на всички! Успешна и усмихната Сряда! До утре! ^_^

Няма коментари:

Публикуване на коментар